Hoe werkt het?

Bij Topcarcenter begrijpen we dat het exporteren van een voertuig veel zorgen met zich meebrengt. Daarom bieden wij een professionele en persoonlijke service aan voor al uw exportbehoeften. Of u nu een voertuig wilt kopen, verkopen of exporteren, wij staan klaar om u volledig te ontzorgen.

Benodigdheden export voertuig

1. Kilometerstand

We hebben de actuele kilometerstand van het voertuig nodig om alle documentatie correct af te handelen.

2. Kentekenbewijs:

Om het voertuig te kunnen exporteren, hebben we het kentekenkaart met tenaamstellingscodes of de kentekenpapieren deel I en II nodig.

3. Kentekenplaten

We vragen u om de originele kentekenplaten van het voertuig te leveren

4. Identificatie

We hebben de actuele kilometerstand van het voertuig nodig om alle documentatie correct af te handelen.

Uitvoerkentekenplaat

Als het voor export aangemelde voertuig over de openbare weg naar het land van bestemming moet rijden, is toestemming van het RDW vereist. Onze medewerkers verstrekken u een gedrukt Deel II met vermelding van deze toestemming. Deze toestemming kan alleen worden verleend als het voertuig een geldige APK-keuring heeft. Als de APK-vervaldatum eerder afloopt, blijft de toestemming voor het rijden over de weg geldig zolang de APK geldig is. De exportkentekenplaat bestaat uit een witte plaat met zwarte cijfers en letters, hetzelfde als het Nederlandse kenteken.

Groene kaart verzekering

Als u met het voertuig naar het land van bestemming wilt rijden, is een internationaal verzekeringsbewijs (Groene kaart) vereist. Deze speciale exportverzekering biedt een WA-dekking (schade aan derden) en is geldig voor een periode van vijftien dagen.

Tarieven

Export op trailer: 30,- Euro

Export met verzekering: 120,- Euro

Voertuig exporteren?

Bij Topcarcenter begrijpen we dat het exporteren van voertuigen een complex proces kan zijn. Daarom staan we klaar om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat al uw exportbehoeften professioneel en zorgvuldig worden afgehandeld. Laat ons u ontzorgen en vertrouw op onze expertise in de autobranche en het exporteren van voertuigen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het exporteren van uw voertuigen.